På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Saldobesked och kontoutdrag

I e-tjänsten Skattekonto ser du aktuellt saldo och händelser under en viss tid på ditt skattekonto. Du kan beställa utskick av saldo eller kontoutdrag till dig elektroniskt eller via post.

Om du inte har möjlighet att logga in på ditt skattekonto via internet kan du beställa och få hemskickat ett saldobesked eller kontoutdrag.

  • Saldobeskedet visar din aktuella kontoställning.
  • Kontoutdraget visar händelserna på kontot under en viss tid.

Betalningsuppmaning och krav via Mina meddelanden

Om du är ansluten till Mina meddelanden skickas betalningsuppmaningar och betalningskrav endast till din e-brevlåda istället för med vanlig post. Det gäller från och med februari 2014. Tänk på att öppna din e-brevlåda regelbundet eller så snart du har fått en avisering så att du inte missar en eventuell uppmaning eller ett krav. Obetalda skatteskulder lämnas över till Kronofogden. Betalningsuppmaningar och krav skickas ut efter första lördagen i varje månad.

 Du kan beställa utdragen på något av följande sätt:

  • via vår beställningstjänst (välj underrubrik/kategori Skattekonto)
  • via Servicetelefonen 020-567 000, direktval 6706 för saldobesked eller 6708 för kontoutdrag
  • via Skatteupplysningen 0771-567 567.

Mina meddelanden

Vill du ha dina saldobesked elektroniskt istället? Gå in på minameddelanden.se och skaffa dig en säker e-brevlåda. Har du redan en e-brevlåda via Mina meddelanden kommer det beställda saldobeskedet som e-post istället för på papper.

Saldobesked och kontoutdrag
Skatteverket

Till toppen