På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Rot & rut

Den här tjänsten kan användas på två sätt. Du som har utfört rot- eller rutarbete kan begära ersättning från Skatteverket och du som ska köpa rot- eller rutarbete kan få ett intyg om hur mycket avdrag du har utnyttjat under året. Du kan även se hur mycket rot- och rutavdrag du har använt tidigare år.

Ska du registrera en begäran om utbetalning med betalningsdag under 2015?

Just nu är det många som får felmeddelande när de registrerar begäran om utbetalning med betalningsdag under 2015.

  • När du registrerar din begäran är betalningsår 2016 förvalt. Har du fått betalt under 2015, så måste du byta betalningsår i rullisten. Om felmeddelandet kommer upp, så kan du backa ett steg och ändra.  
  • Det går inte att blanda betalningsgår på en begäran. Ska du begära utbetalning för betalningar både 2015 och 2016, så måste du fylla i två olika begäran.

Om du är juridisk person måste du anmäla att firmatecknare eller ombud har rätt att ansöka om utbetalning via e-tjänsten. Även när du ska låta någon annan söka utbetalning åt dig, ska du anmäla ombud. Vill du som enskild näringsidkare utse ett ombud kan du också göra det. Använd e-tjänsten Ombud och behörigheter.

Viktig information

    Pga. underhåll tisdag den 16 februari kl. 07–10 kan det förekomma störningar mot Skatteverkets e-tjänster.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-05:30

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Skaffa en säker digital brevlåda till företaget på webbplatsen minameddelanden.se.
E-tjänsten Rot & rut
Skatteverket

Till toppen