På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2012-06-04

Rekordmånga får tillbaka på skatten före midsommar

Nära 3,5 miljoner personer får över 27 miljarder kronor i skatteåterbäring före midsommar. Det står klart efter att Skatteverket avslutat den första omgången av årets granskning av inkomstdeklarationerna.
Totalt 3 493 054 av de knappt 4,9 miljoner personer som har deklarerat via Internet, sms, app eller telefon kommer att få sammanlagt 27 601 436 541 kronor i skatteåterbäring före midsommarhelgen.
 
– Aldrig tidigare har så många fått tillbaka på skatten före midsommar. Ökningen beror främst på att allt fler e-deklarerar via Internet, sms, app eller telefon. I år har rekordmånga, cirka 190 000 personer, deklarerat via vår app, säger Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Den som har en e-legitimation kan själv redan i morgon, den 5 juni, kolla saldot på sitt skattekonto på Skatteverkets webbplats.
 
Slutskattebeskeden och kontoutdragen börjar skickas ut i nästa vecka och utskicken pågår fram till midsommar. Utskicken av skattebeskeden sker i flera omgångar, därför kan en person i området få sitt besked i brevlådan före någon annan.
 
Den som har skatt att få tillbaka och som har uppfyllt alla villkor för att få pengarna före midsommar bör ha pengarna insatta på sitt konto i slutet på den här veckan eller i början på nästa vecka.
 
Övriga får vänta på sina slutskattebesked till mitten av augusti, september eller december. Slutskattebeskedet i december berör främst personer som bor utomlands, juridiska personer samt delägare i aktiebolag och handelsbolag.

–  Några tusen deklaranter kommer inte att få sina pengar före midsommar, trots att de har deklarerat via Internet, sms, app eller telefon och har anmält konto för återbetalning. Det beror på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Susanna Svensson.
 
Lokala siffror för län och ort.

Kontaktperson för media:
Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare
Tfn: 010-576 81 79

Kay Kojer, verksamhetsutvecklare
Tfn: 010-574 82 21

Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

Rekordmånga får tillbaka på skatten före midsommar
Skatteverket

Till toppen