På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2012-08-08

Idag börjar utbetalningarna av skatteåterbäringen

Från och med idag börjar utbetalningen av skatteåterbäringen för de 988 000 personer som ska dela på 6,7 miljarder kronor i augusti. Mest får invånarna i Stockholms län där drygt 1,7 miljarder betalas ut. Stockholmarna är även de som ska betala mest i kvarskatt, nästan 2,3 miljarder kronor.

– Utbetalningarna börjar idag och senast i slutet på veckan ska man fått in pengarna på sitt bankkonto, säger Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

I början av augusti är deklarationerna färdigbehandlade för löntagare som lämnat in sin deklaration på pappersblankett. Samtidigt får löntagare som ska betala in kvarskatt sina slutskattebesked.

– Några deklaranter kommer inte att få sina pengar nu i augusti. Det beror bland annat på att de har tagits ut för granskning och att denna ännu inte är klar, säger Susanna Svensson.

Utbetalningarna i augusti är den andra av totalt fyra omgångar. Deklarationerna för egenföretagare som har deklarerat på papper, utlandsbosatta samt juridiska personer är färdiga först i december då de sista slutskattebeskeden skickas ut. Den som har en e-legitimation kan kontrollera ställningen på skattekontot genom att logga in på e-tjänsten "Skattekonto".

Skatteåterbäringen betalas denna vecka ut till de som har anmält ett bankkonto, övriga får ett utbetalningskort under nästa vecka förutsatt att utbetalningen uppgår till minst 2 000 kronor. Nytt för i år är att utbetalningar under 2 000 kronor endast betalas ut automatiskt om bankkonto har anmälts. Om inget konto har anmälts skickas inget utbetalningskort utan pengarna sparas på skattekontot. Den som vill ha ut sina pengar måste då själv begära att pengarna ska betalas ut, antingen med hjälp av e-tjänsten Skattekonto eller genom att kontakta det lokala skattekontoret eller Skatteupplysningen.

De personer som nu i augusti får besked om kvarskatt ska ha betalat in pengarna så att det är bokfört på Skatteverkets bankgiro senast den 12 november 2012.

Slutskattebeskeden skickas ut med post senast den 31 augusti.

Läns- och kommunsiffror för skatteåterbäringen finns här.

Kontaktpersoner för media:
Susanna Svensson, verksamhetsutvecklare
Tfn: 076-722 28 20

Kay Kojer, verksamhetsutvecklare
Tfn: 070-790 24 89

Eva Bodén, verksamhetsutvecklare skattekonto
Tfn: 070-203 20 85

Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

Idag börjar utbetalningarna av skatteåterbäringen
Skatteverket

Till toppen