På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2011-11-29

Skatteverket tar bort dubbelbeskattning av appar

Skatteverket kommer inte att ta ut moms på försäljning av mobila applikationer, så kallade appar, i de fall där moms också har betalats i ett annat EU-land. Anledningen är att app-företagen inte ska drabbas av dubbelbeskattning.
Det saknas i dag en gemensam tillämpning av EU:s regler om moms på elektroniska tjänster. Detta har fått till följd att det i vissa fall går ut dubbel moms för mobilappar från svenska företag.

Finansdepartementet har drivit frågan om gemensam tillämpning av regler på EU‑nivå för att lösa problemet, men det har visat sig ta längre tid än förväntat.

— För att undvika att enskilda företag drabbas av dubbelbeskattning har Skatteverket beslutat att inte påföra moms på app‑företagens försäljning i de fall ett annat land tar ut moms på samma försäljning, säger Karin Korpinen, rättslig expert på Skatteverket.

Beslutet gäller från och med den 1 oktober 2011 och omfattar även tidigare försäljning.

Läs mer i Skatteverkets tillämpningsinformation Mervärdesskatt, svenska näringsidkares försäljning av applikationer

Kontaktperson för media:
Karin Korpinen, rättslig expert
Tfn: 010-574 82 71

Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

Skatteverket tar bort dubbelbeskattning av appar
Skatteverket

Till toppen