Meny

Planerat underhåll på samtliga e-tjänster 11-12 januari. Kortare störningar kan förekomma.

Störningar i telefonin gör att det just nu kan vara svårt att komma fram till Skatteverket.

Logotyp, till startsidan

2012-12-04

Skattepengar på väg

Har du anmält ett mottagarkonto och har pengar att få tillbaka kan du få dina skattepengar utbetalade till ditt bankkonto under slutet av denna vecka.
Nu skickas snart slutskattebeskedet ut till de näringsidkare som har lämnat pappersdeklaration eller som har underskott av slutlig skatt (kvarskatt) samt till fåmansbolagsdelägare och juridiska personer (aktiebolag, föreningar, stiftelser med flera).

Totalt får 846 307 personer dela på 34 638 481 216 kronor. Pengarna sätts in på anmält mottagarkonto i slutet av denna vecka.

Anmäl mottagarkonto

Har du inte anmält något mottagarkonto och ska få tillbaka 2 000 kronor eller mer så skickas ett utbetalningskort hem till dig under vecka 50. Får du tillbaka under 2 000 kronor görs ingen automatisk utbetalning utan du måste själv begära att pengarna ska betalas ut. Det gör du antingen med hjälp av e-tjänsten Skattekonto eller genom att kontakta ditt skattekontor. Tänk på att anmäla ett mottagarkonto så du får in pengarna direkt på kontot nästa år.

Logga in på ditt skattekonto

Om du har e-legitimation kan du redan nu logga in på vår e-tjänst Skattekonto och se om du får pengar tillbaka. Även om det står i e-tjänsten att pengarna är utbetalade kanske de inte finns på ditt bankkonto ännu.

Slutskattebeskedet skickas ut veckan efter att pengarna betalats ut till kontot.

Skattepengar på väg
Skatteverket

Till toppen