På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

ADB i folkbokföring och beskattning

En rapport inom Den svenska IT-historien

Rapporten bygger på ett så kallat vittnesseminarium vid Tekniska museet i Stockholm den 17 januari 2008. Det spelades in med ljud och bild samt transkriberades därefter. Deltagare var personer med långvarig tjänstgöring inom skatteförvaltningen och som verkat i olika utvecklingsroller. Seminariet arrangerades inom ramen för forskningsprojektet Från Matematikmaskin till IT, som är ett samarbete mellan Avdelningen för teknik- och vetenskapshistoria vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), Dataföreningen i Sverige och Tekniska museet. Seminariet finansierades med bidrag från Riksbankens Jubileumsfond samt Stiftelsen Marcus & Amalia Wallenbergs minnesfond.

Den svenska IT-historien

Webbplatsen Den svenska IT-historien är en levande beskrivning av den svenska IT-historien, baserad på forskningsprojektet Från matematikmaskin till IT. Bakom webbplatsen står Dataföreningen i Sverige, Tekniska museet och KTH.

Återfinns numera hos Tekniska museet.

ADB i folkbokföring och beskattning
Skatteverket

Till toppen