På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Arbetsgivardeklaration på individnivå

Lagförslaget ”Arbetsgivardeklaration på individnivå” innebär att du som arbetsgivare ska redovisa alla utbetalningar som du har gjort till varje anställd varje månad och vilken skatt du har dragit av. Redovisningen ersätter den årliga kontrolluppgiften.

Enligt förslaget införs redovisningen i två steg:

  • Den 1 juli 2018: Företag som ska föra personalliggare och har fler än 15 anställda.
  • Den 1 januari 2019: Övriga företag med eller utan personalliggare. 

Ökad insyn för dina anställda

Träder lagförslaget i kraft kan dina anställda varje månad se vilka uppgifter Skatteverket har fått av dig som arbetsgivare och andra utbetalare såsom Försäkringskassan. Det gör de genom att logga in på skatteverket.se/minasidor.

Skatteverket förbereder programvaruföretag

Nu förbereder Skatteverket programvaruföretag och systemutvecklare på att lagförslaget kan bli verklighet. Samtidigt informerar vi lönehandläggare, redovisningskonsulter, dig som arbetsgivare och andra uppgiftslämnare. Alla åsikter vi får in är viktiga för att programvaruföretagens lönehanteringssystem ska bli lätta att använda och uppfylla nödvändiga krav. En teknisk beskrivning kommer att finnas i slutet av andra kvartalet 2017.

Skatteverket

Till toppen