På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2017-04-11

Lätt för företag att deklarera digitalt

I år är det drygt 917 000 företagare som ska deklarera sin näringsverksamhet, enklast är att göra det digitalt. En nyhet i år är att tidigare års deklarationer finns på Mina sidor. 

– För att göra det enklare för företagare att deklarera finns nu tidigare års deklarationer på Mina sidor på Skatteverkets webbplats där man enkelt loggar in med BankID, säger Johan Schauman, deklarationsexpert  på Skatteverket.

Det innebär många fördelar att deklarera i e-tjänsten och det är det säkraste sättet.

– Risken för att det blir fel minskar väsentligt eftersom överföringar och summeringar görs automatiskt i e-tjänsten. Vi hoppas att ännu fler deklarerar digitalt i år, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

Många företagare tar hjälp av en redovisningsbyrå för att deklarera och om byrån skickar in näringsuppgifterna direkt till Skatteverket är det viktigt att komma ihåg att företagets resultat även ska redovisas i sammanställningen i deklarationen.

– Vi måste störa företagare i onödan varje år, antingen för att fråga efter näringsuppgifterna, när de inte har lämnats med deklarationen, eller för att kolla vilket resultat som gäller när det står olika siffror i deklarationen och näringsuppgifterna, säger Johan Schauman.

Företagare som får tillbaka på skatten kan få pengarna tillbaka före midsommar om de deklarerar digitalt senast den 2 maj. De ska också ha anmält bankkonto.

Viktigt att tänka på:

  • Deklarera i tid
  • Deklarera via e-tjänsten
  • Lämna alla uppgifter/bilagor samtidigt

Bilder på kontaktpersonerna finns här.

Deklarera enskild näringsverksamhet

I den här filmen förklarar vi hur man deklarerar enskild näringsverksamhet.

Kontaktperson för media:
Anna Sjöberg, deklarationsexpert,
Tfn: 010-575 00 93
Johan Schauman, deklarationsexpert,
Tfn: 010-574 19 47
Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

Lätt för företag att deklarera digitalt
Skatteverket

Till toppen