På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2017-02-15

63 miljoner kontrolluppgifter inför deklarationen

Arbetsgivare, banker, bostadsrättsföreningar med flera har nu skickat in cirka 63 miljoner kontrolluppgifter till Skatteverket inför årets deklaration. Skatteverket uppmanar alla att kontrollera sina uppgifter.

– Kontrollera uppgifterna och se till att få eventuella fel rättade. Det är för att den förifyllda deklarationen, som går ut senare i vår, ska innehålla korrekta uppgifter, säger Daniel Hedin Wiksten, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.
Alla bör kontrollera att personnumret stämmer samt jämföra kontrolluppgifterna med lönebesked och kontoutdrag. Uppgifterna om skatteavdrag ska stämma överens med den skatt som står på löne- och kontobesked.
– Om en kontrolluppgift är felaktig är rådet att höra av sig till den som har lämnat uppgiften för att be om en rättelse. Saknas en kontrolluppgift; kontakta den som borde ha skickat uppgiften, säger Daniel Hedin Wiksten.
Kontrolluppgifterna ligger till grund för de uppgifter som förifylls i deklarationen och det är därför viktigt att det blir rätt från början. I år har Skatteverket fått in cirka 63 miljoner kontrolluppgifter.
– Om inte kontrolluppgifterna rättas blir det fel uppgifter i den förifyllda deklarationen. Då måste uppgifterna ändras eller läggas till i deklarationen och Skatteverket kan behöva ställa frågor om uppgifterna. Dessutom finns risken att pengarna betalas ut senare än till påsk eller midsommar, tillägger Daniel Hedin Wiksten.
Skatteverket börjar fylla i deklarationsuppgifterna i början av mars. Rättningar och kompletteringar som görs därefter uppdateras endast i e-tjänsten.
Bilder på kontaktpersonerna under Skatteverkets pressbilder på webben.

Kontaktperson för media:
Daniel Hedin Wiksten, verksamhetsutvecklare
Tfn: 010-574 36 18

Pressjour:
Tfn: 010-574 89 60

Allmänna frågor, ring Skatteupplysningen 0771-567 567

63 miljoner kontrolluppgifter inför deklarationen
Skatteverket

Till toppen