På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2016-03-10

Deklaration 2016 – inbjudan till webbseminarium för press och media

Är du journalist och planerar artiklar eller radio- och tv-inslag inför årets deklaration? Vill du veta mer om årets viktigaste skattenyheter? Då är du välkommen att delta i Skatteverkets webbseminarium om deklarationen för journalister. Webbseminariet genomförs måndagen den 21 mars och e-tjänsten för årets deklaration öppnar den 22 mars.

På webbseminariet medverkar Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson och Kay Kojer, Skatteverkets expert på e-deklarationen. Vi presenterar nyheterna i årets deklaration och hur man enkelt deklarerar digitalt. Dessutom berättar vi hur Skatteverket arbetar med att ge information till alla som ska deklarera.

Datum: måndagen den 21 mars

Tid: kl. 10.00 - 11.00.

Anmälan skickas till press@skatteverket.se och du kommer därefter att få ett bekräftelsemejl med länk till webbseminariet, samt information om hur du gör för att logga in.

Det går att delta i webbseminariet via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Via en chatt går det bra att ställa frågor. Sändningen läggs i efterhand på Skatteverkets webbplats.

Den som har en e-legitimation kan deklarera från och med tisdagen den 22 mars när e-tjänsten ”Inkomstdeklaration 1” öppnar.

Den som anslutit sig till en digital brevlåda via minameddelanden.se får ett meddelande om att e-tjänsten öppnar.

Årets deklarationsblanketter skickas med post i början av april.

För bästa service vid eventuella frågor rekommenderar Skatteverket att deklarera tidigt. Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Vid frågor kontakta Skatteverkets presstjänst: tel. 010-574 89 60.

Välkomna!


Deklaration 2016 - inbjudan till webbseminarium för press och media
Skatteverket

Till toppen