På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteverkets pressmeddelande

2014-12-11

Fler uppgifter måste lämnas för rot- och rututbetalning

Nästa år krävs mer information från företag för att de ska kunna få utbetalning för rot- och rutarbete. De måste redovisa vilken typ av arbete som är utfört, antalet arbetade timmar och kostnaden för material. Syftet är att Skatteverket ska få bättre underlag för kontroll.

– Vi vill att det ska bli rätt från början. Att få in mer uppgifter direkt vid begäran om utbetalning kommer att underlätta vårt arbete när vi ska kontrollera att allt stämmer, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert vid Skatteverket.

I samband med att ett företag begär utbetalning från Skatteverket framöver ska uppgifter om antalet arbetade timmar, debiterad ersättning för material samt vilken typ av arbete som har utförts finnas med. Om annat än hushållsarbete och material har fakturerats ska det också framgå.

Dessutom kommer begäran om utbetalning endast att kunna göras elektroniskt, alltså inte längre på papper, och själva utbetalningen görs bara till företagets eget konto.

De nya reglerna gäller rot- och rutarbete som betalats efter den 1 april nästa år.

Skatteutskottets betänkandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson för media:

Pia Blank Thörnroos, rättslig expert, 010-574 16 67

Skatteverkets presstjänst, 010-574 89 60

Vid allmänna frågor, kontakta Skatteupplysningen, 0771-567 567

Fler uppgifter måste lämnas för rot- och rututbetalning
Skatteverket

Till toppen