På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

2017-04-11

Deklarera ditt företag digitalt

Driver du en enskild näringsverksamhet? Då ska du deklarera senast den 2 maj. Enklast är att göra det digitalt. En nyhet i år är att tidigare års deklarationer finns på Mina sidor.

Att deklarera i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 är säkert och minskar risken för fel eftersom överföringar och summeringar görs automatiskt. För att göra det ännu enklare att deklarera finns även tidigare års deklarationer på Mina sidor.

Tar du hjälp av en redovisningsbyrå för att deklarera? Om byrån skickar in näringsuppgifterna direkt till Skatteverket är det viktigt att komma ihåg att företagets resultat även ska redovisas i sammanställningen i deklarationen.

Om du ska få tillbaka på skatten kan du få pengarna tillbaka före midsommar om du deklarerar digitalt senast den 2 maj. Se även till att du har anmält ett bankkonto för skatteåterbetalning.

Deklarera enskild näringsverksamhet

I den här filmen förklarar vi hur du deklarerar enskild näringsverksamhet.

Viktigt att tänka på

  • Deklarera i tid
  • Deklarera i e-tjänsten
  • Lämna alla uppgifter/bilagor samtidigt
Deklarera ditt företag digitalt
Skatteverket

Till toppen