På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

2015-11-16

Förbättringar för dig som är ombud

E-tjänsten Ombud och behörigheter används sedan tidigare av den som vill registrera ombud. Nu kan du som själv är ombud använda tjänsten för att se vilka du är ombud för, och avregistrera dig som ombud.

Ett ombud kan utföra ärenden eller ta del av information för en privatpersons eller ett företags räkning via Skatteverkets e-tjänster.

Nu kan du som är ombud se vilka företag eller personer du är ombud för. Du kan även själv avregistrera dig som ombud. Denna möjlighet är efterfrågad av redovisningskonsulter och revisorer vars kunder ibland glömmer att avregistrera sitt gamla ombud när de byter till ett nytt.

En annan förändring är att webbsidorna om ombud har gjorts tydligare och att de är anpassade till vilken roll du har. Sidorna skiljer sig åt beroende på om du är den som ska bli eller den som vill ha ett ombud, och om du som vill ha ett ombud är privatperson eller representerar ett företag. Läs mer om ombud på sidorna nedan.

Förbättringar för dig som är ombud
Skatteverket

Till toppen