På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

2013-01-01

Nya skatteregler för företag

Här hittar du en sammanställning av de viktigaste nya skattereglerna för företag från och med den 1 januari 2013.

Bolagsskatten och expansionsfondsskatten har sänkts

Inkomstskatten för juridiska personer har sänkts med 4,3 procentenheter från 26,3 procent till 22 procent. Den lägre skattesatsen gäller för beskattningsår som börjar den 1 januari 2013 eller senare.
 
Expansionsfondsskatten har sänkts även den med 4,3 procentenheter från 26,3 procent till 22 procent av det belopp som dras av vid avsättning till expansionsfond. Även tidigare ej återförda avsättningar omfattas av de nya reglerna.

Utvidgad avdragsbegränsning för räntor mellan företag inom en intressegemenskap

De tidigare begränsningsreglerna för ränteavdrag har utvidgats till att gälla ränteutgifter avseende alla skulder inom en intressegemenskap.

Sänkt fastighetsavgift för hyreshus

 
Fastighetsavgiften för hyreshusenheter har sänkts dels genom att det maximala beloppet per bostadslägenhet sänkts till 1 210 kronor, dels genom att den procentsats av taxeringsvärdet med vilken beloppet jämförs sänkts från 0,4 till 0,3 procent.

  • Nya skatteregler från årsskiftet
Nya skatteregler för företag
Skatteverket

Till toppen