På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Skatteupplysningen

0771–567 567

Utlandet: +46 8 564 851 60

Här får du hjälp med allmänna frågor om

  • deklaration och skatter
    (rot- och rutarbete, moms, skattebetalning, traktamente med mera)
  • folkbokföring
    (bosättning, hindersprövning, namnbyte med mera)
  • information om att ansöka om id-kort​.

Förkortade telefontider

Onsdag 24 maj
08.00–16.00

Måndag 5 juni
08.00–16.00

Röststyrning

Röststyrning fungerar på samma sätt som en sökfunktion på internet. I stället för att skriva vad du söker information om säger du det vid uppmaningen ”Beskriv nu ditt ärende”. Tänk på att beskriva vad du söker hjälp med eller information om med ett fåtal beskrivande ord. Säg till exempel  ”beställning av A-skattsedel”.

Identifiering i telefon

Skatteverket har infört möjligheten att identifiera personer med hjälp av Mobilt BankID. En identifiering kan komma att begäras av Skatteverkets handläggare för att göra det möjligt att i telefon lämna ut uppgifter som är sekretessbelagda inom beskattningsområdet. Genom Mobilt BankID har du som ringer till Skatteverket möjlighet att visa din behörighet att få ta del av vissa sekretessbelagda uppgifter om dig själv eller den du är registrerat ombud för. Här hittar du mer information Mobilt BankID:

Ring din handläggare direkt

Skatteupplysningen svarar på allmänna frågor. Undrar du över något som står i ett brev eller en handling från oss, ska du ringa din handläggare i första hand. Numret till handläggaren står sist i brevet. Saknas det telefonnummer ringer du 0771–567 567 och säger att du vill prata med XX (handläggarens namn).

Ring Skatteupplysningen
Skatteverket

Till toppen