På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Alla nyheter (RSS)

Nyheter, notiser och pressmeddelanden

 • 2016-10-24 16:40
  Mobilt BankID förenklar för privatpersoner och företagare i kontakt med Skatteupplysningen
  Skatteverket gör det lättare för dig att göra rätt. Sedan den 22 mars i år kan samtal som omfattas av sekretess besvaras direkt på Skatteupplysningen, servicekontor och skattekontor. Det tack vare att handläggare som arbetar med beskattning kan låta privatpersoner samt företagare identifiera sig via Mobilt BankID.
 • 2016-10-18 14:12
  Fel i studentutskick
  Ett fel i ett studentutskick har gjort att det i vissa fall har blivit fel mottagare av brev från oss. Vi beklagar det inträffade.
 • 2016-10-17 13:39
  Tonnagebeskattning av sjöfarten
  Nu är ett nytt system med tonnagebeskattning infört för sjöfartsnäringen i Sverige. Reglerna är frivilliga och den som vill omfattas av tonnagebeskattning ska lämna in en ansökan för att ingå i systemet.
 • 2016-10-13 16:14
  Se bostadsuppskov på Mina sidor
  Har du sålt din bostad och fått uppskov med att betala skatt på hela eller delar av vinsten? Nu kan du se ditt uppskovsbelopp direkt på Mina sidor.
 • 2016-10-11 15:30
  Starta företag – webbseminarium
  Sitt var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställ dina frågor via en chatt. Du behöver inte anmäla dig i förväg och ditt deltagande är kostnadsfritt. Om du inte har möjlighet att ta del av webbseminariet på utsatt tid kan du se inspelade versioner i efterhand.
 • 2016-10-10 11:27
  Webbseminarier - enskild firma
  Anmäl dig till höstens kostnadsfria webbseminarium om bokföring, intäkter och kostnader samt moms och preliminärskatt. Seminarierna vänder sig till dig som nyss har startat en enskild firma.
 • 2016-09-29 12:59
  Skydda din adress mot falsk adressändring
  Med Skatteverkets nya e-tjänst Spärra obehörig adressändring kan du skydda dig mot bedrägerier som görs med falska adressändringar. I tjänsten väljer du att Skatteverket bara ska godkänna adressändringar som görs med e-legitimation. Det innebär att ingen annan kan ändra din adress utan din vetskap.
 • 2016-09-29 12:55
  Ny tjänst skyddar mot falsk adressändring
  Bedrägerier med felaktiga adressändringar kan förhindras med en ny tjänst från Skatteverket.  Den som anmält sig till tjänsten kan bara ändra adress genom inloggning med e-legitimation. Detta minskar avsevärt risken för bedrägerier.
 • 2016-09-27 15:14
  Förslag till jämkning skickas ut
  Nu börjar förslagen till stående jämkning för nästa år skickas ut. Du som har valt att få din myndighetspost digitalt får en avsiering via Mina meddelanden. Logga in i e-tjänsten Jämkning för att se ditt förslag.
 • 2016-09-27 11:00
  Nu lanseras efterlevandeguiden.se
  Döden är en del av livet, inte minst för de närstående till de cirka 90 000 personer som dör i Sverige varje år. När en närstående dör är det dock inte bara sorgen efter den saknade som behöver hanteras – för den efterlevande är det också en hel del praktiskt som ska fixas och kontakter som måste tas. Nu lanseras efterlevandeguiden.se – ett samarbete mellan myndigheter för att göra det enklare för dig som har förlorat någon nära.
Alla nyheter (RSS)
Skatteverket

Till toppen