På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Starta, driva och avsluta företag

Här har vi samlat information om hur det går till att starta ett företag, vilka regler som gäller under tiden du driver företaget och hur du en dag avslutar verksamheten.

Du kan bland annat läsa om olika företagsformer, F-skatt och bokföring. Du hittar också tidpunkter för deklarationer och information om vad du bör tänka på när du som företagare säljer och köper tjänster. Som företagare berörs du naturligtvis även av annan information här på Skatteverkets webbplats.

Viktig information!

Förändrade regler för egenavgifter från och med den 1 maj.

Informationsträffar för företagare

Vi vill också rekommendera att du går på våra informationsträffar för företagare. Du får exempelvis lära dig mer om deklaration, hur du använder våra e-tjänster och vad som gäller för dig som är eller tänker bli arbetsgivare.

Informationsträffar för företagare

Du hittar även information om företagande på företagarsajten verksamt.se och hos andra myndigheter som exempelvis Bolagsverket och Tillväxtverket.

Starta företag – broschyren

Starta företag-broschyren ger en överblick över vad du behöver veta och göra för att starta och driva företag. Broschyren är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Patent- och registreringsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket. Den har funnits sen 2006 och uppdateras två gånger per år.

I den nya utgåvan finns kompletterande information från Patent- och registreringsverket om bland annat varumärkesskydd och hur viktigt det är för företagare att skydda sina tillgångar.

Starta företag-broschyren finns som svensk, engelsk och som lättläst variant. Du kan också välja att lyssna på broschyren.

Lyssna direkt eller ladda ner broschyren verksamt.se/starta-foretag-broschyrenlänk till annan webbplats

Tema: Svart på vitt

På vår temasida Svart på vitt har vi samlat information om hur du som företagare förebygger svartjobb och vilket stöd du kan få vid upphandling.

Tema: Svart på vitt

Starta, driva och avsluta företag
Skatteverket

Till toppen