På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Personalliggare, bygg

Från och med den 1 januari 2016 måste en personalliggare finnas på alla byggarbetsplatser. Om du är byggherre ska du anmäla varje byggarbetsplats till Skatteverket innan byggverksamheten påbörjas. Det gör du enklast i denna tjänst.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-24

I den här tjänsten kan du

  • anmäla byggarbetsplats
  • anmäla ändring
  • avanmäla byggarbetsplats

Läs mer om personalliggare i byggbranschen

Få bekräftelsen elektroniskt istället för som brev

Du som har en digital brevlåda för myndighetspost får bekräftelsen på anmälan dit istället för på papper. Gå in på minameddelanden.se,länk till annan webbplats där kan du läsa mer om hur du skaffar en säker digital brevlåda.

Informationsmöte om personalliggare i byggbranschen

Måndag den 30 november 2015  arrangerade Skatteverket ett informationsmöte om den nya lagstiftningen. Hör Anders Ericson, Conny Svensson och Kjell Sjöblom berätta om införandet av personalliggare i byggbranschen.

Höjda avgifter från den 1 januari 2016

Avgifterna som nämns i filmen, har höjts till 12 500 kr (från 10 000 kr), 2 500 kr (från 2 000 kr) och 25 000 kr (från 20 000 kr). De nya beloppen gäller vid kontroller som har inletts efter den 31 december 2015. Avgiften som kan tas ut av byggherren för att byggarbetsplatsen inte är anmäld är 25 000 kr.

Personalliggare, bygg
Skatteverket

Till toppen