På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Lämna kontrolluppgifter

I den här tjänsten kan du lämna kontrolluppgifter och redovisa kupongskatt. Från och med den 29 april kan du lämna kontrolluppgifter för inkomståret 2016.

Tänk på det här!

Inkomståret 2015 är förvalt i tjänsten. Du som vill lämna kontrolluppgifter för inkomståret 2016 måste därför byta inkomstår till 2016.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 06-04

Har du ingen e-legitimation?

Du kan lämna kontrolluppgifter och kupongskatt på två sätt:

  • direkt i tjänsten, om det rör sig om mindre mängder
  • genom att föra över filer från ditt bokförings-, redovisnings- eller löneprogram.

Lämna uppgifterna direkt i e-tjänsten

Från och med år 2015 kan du lämna kontrolluppgifter direkt i en e-tjänst. Det kräver ingen nedladdning av program eller filer. Du kan lämna alla sorts kontrolluppgifter i e-tjänsten. Du får en kvittens på uppgifterna du lämnat.

Du kan även skriva ut ett detaljerat kontrolluppgiftsunderlag och skicka till den som uppgiften avser. Med underlaget får du också en specifikation av uppgifterna du har skickat in.

Det är möjligt att i efterhand skriva ut kontrolluppgifter som är registrerade fr.o.m. den 14 december 2015, men inte uppgifter som är inskickade innan dess.

E-tjänsten ersätter de tidigare kontrolluppgiftsblanketterna som du kunde fylla i på webben. Du behöver inte lämna ett sammandrag av kontrolluppgifterna om du använder e-tjänsten.

Lämna uppgifterna via filöverföring

I filöverföringstjänsten kan du lämna alla typer av kontrolluppgifter. Filer du för över kan vara upp till 200 MB stora. De måste ha XML-format. Du får en kvittens när filen har tagits emot av Skatteverket.

Du behöver inte lämna ett sammandrag av kontrolluppgifterna om du använder e-tjänsten.

Läs mer om det nya inlämningssättet av kontrolluppgifter.

Ändra eller komplettera uppgifter för år 2014 och tidigare

Behöver du ändra eller komplettera kontrolluppgifter för inkomståret 2014 eller tidigare? Läs mer om hur du gör nedan.

För dig som redovisar utdelning

Från och med inkomståret 2015 förändras sättet att redovisa utdelning och innehållen skatt till Skatteverket. Du som ska redovisa utdelning m.m. samt avdragen preliminär skatt eller innehållen kupongskatt kan göra det i e-tjänsten Lämna kontrollupppgifter eller på på blanketten Utdelning m.m. på delägarrätter, KU31.

Ytterligare information samt exempel på hur utdelning och skatt ska redovisas i KU31 m.m. finns här. Observera att utdelning från kupongbolag i vissa fall även ska redovisas på blanketterna 18a och 18b.

Testtjänst och teknisk beskrivning

I testtjänsten kan du säkerställa att dina XML-filer överensstämmer med vad som specificeras i den tekniska beskrivningen. Skatteverket tar tacksamt emot synpunkter och förslag på förbättringar.

Testtjänst

Teknisk beskrivning och XML-schemalager, inkomstår 2015

I den tekniska beskrivningen kan du läsa mer om hur du lämnar kontrolluppgifter.

Teknisk beskrivning och XML-schemalger, inkomstår 2016

I den tekniska beskrivningen kan du läsa mer om hur du lämnar kontrolluppgifter.

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

 Våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

Lämna kontrolluppgifter
Skatteverket

Till toppen