På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Fastighetsdeklaration, lantbruk

I den här e-tjänsten kan du lämna din fastighetsdeklaration eller titta på eller ändra förslaget till nytt taxeringsvärde.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-24

Om inloggningen

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

I den här tjänsten kan du

  • se de förifyllda uppgifterna i den allmänna fastighetsdeklaration för 2017 som Skatteverket har skickat till vissa fastighetsägare
  • komplettera eller rätta uppgifterna
  • titta på eller ändra förslaget till nytt taxeringsvärde
  • skicka in din deklaration.

För att skicka in uppgifterna måste du underteckna med din e-legitimation. Det räcker alltså inte att bara klicka på Spara. Skicka in din deklaration senast den 1 november 2016.

Alla delägare har lika tillgång till tjänsten.

Du kan nu även logga in i tjänsten med Mobilt BankID.

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

 Våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

Juridiska personer

Juridiska personer (till exempel bostadsrättsföreningar, aktiebolag och kommuner) kan använda tjänsten genom att anmäla ett deklarationsombud.

Om du är firmatecknare för en juridisk person kan du bara använda tjänsten om du anmäler dig  som deklarationsombud. Någon roll för behörig firmatecknare finns inte just nu.

Deklarationsombud

Som deklarationsombud kan du också använda den här tjänsten. För att du ska kunna bli deklarationsombud måste fastighetsägaren anmäla det till Skatteverket.

Har du fått en fastighetsdeklaration för en lantbruksfastighet du inte längre äger?

Om du har fått en fastighetsdeklaration för en lantbruksfastighet du inte längre äger, gör du så här: Använd pappersdeklarationen och skriv under ”Lämna övriga uppgifter” den nya ägarens namn, adress och person- eller organisationsnummer. Skicka tillbaka blanketten till Skatteverket. Du kan inte använda den här tjänsten till det.

Fastighetsdeklaration, lantbruk 2017
Skatteverket

Till toppen