På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Fastighetsdeklaration, hyreshus

I den här e-tjänsten kan du lämna din särskilda fastighetsdeklaration. Senast den 6 mars 2017 ska du ha lämnat deklarationen till Skatteverket.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-24

Om inloggningen

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

I den här e-tjänsten kan du

  • se de förifyllda uppgifterna i den särskilda fastighetsdeklaration för 2017 som Skatteverket har skickat till vissa fastighetsägare
  • komplettera eller rätta uppgifterna
  • skicka in din deklaration.
För att skicka in uppgifterna måste du underteckna med din e-legitimation. Det räcker alltså inte att bara klicka på Spara. Skicka in din deklaration senast den 6 mars 2017.Alla delägare har lika tillgång till tjänsten.Du kan nu även logga in i tjänsten med Mobilt BankID.

Om våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

Juridiska personer

Juridiska personer (t.ex. bostadsrättsföreningar, aktiebolag eller kommuner) kan använda tjänsten genom att anmäla ett deklarationsombud.

Om du är firmatecknare för en juridisk person kan du bara använda tjänsten om du anmäler dig som deklarationsombud. Någon roll för behörig firmatecknare finns inte just nu.

Deklarationsombud

Som deklarationsombud kan du också använda den här tjänsten. För att du ska bli deklarationsombud ska fastighetsägaren anmäla det till Skatteverket.

Har du fått en fastighetsdeklaration för ett hyreshus du inte längre äger?

Om du har fått en fastighetsdeklaration för ett hyreshus du inte längre äger, ska du inte fastighetsdeklarera. Fyll bara i den nya ägarens namn, adress och person- eller organisationsnummer på pappersdeklarationen och skicka till Skatteverket. Du kan inte använda e-tjänsten för att ange ny ägare.

Ta emot din myndighetspost digitalt. Länk till minameddelanden.se

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

Fastighetsdeklaration, hyreshus
Skatteverket

Till toppen