På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Filöverföring

E-tjänsten Filöverföring gör det möjligt för dig som företagare att elektroniskt föra över filer till Skatteverket. Det krävs att du har ett bokföringsprogram som kan skapa .sru-filer för att överföringen ska vara möjlig. Observera att första sidan av deklarationen alltid måste lämnas via e-tjänsten Inkomstdeklaration 2.

Filerna ska följa det tekniska format som framgår av broschyren Teknisk beskrivning för elektronisk redovisning (SKV 269).

När du skapar en .sru-fil av den bilaga du vill överföra skapas två filer till din dator, info.sru och blanketter.sru. Vid filöverföringen måste du överföra båda filerna. Du får inte döpa om filerna efter det att de har skapats, då kommer överföringen inte att fungera. Filen blanketter.sru får inte vara större än 5 Mb.

När du överfört filerna i filöverföringstjänsten får du en mottagningskvittens som intygar att Skatteverket har tagit emot och kunnat läsa in de redovisade uppgifterna. Om det finns felaktigheter i någon av filerna så redovisas dessa på mottagningskvittensen.

När en fil överförs hamnar uppgifterna som finns på filen direkt i Skatteverkets system, du kan inte själv se uppgifterna i någon av våra e‑tjänster.

Filöverföring
Skatteverket

Till toppen