På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Filöverföring

E-tjänsten Filöverföring gör det möjligt för dig som företagare att elektroniskt föra över filer till Skatteverket. Det krävs att du har ett bokföringsprogram som kan skapa .sru-filer för att överföringen ska vara möjlig.

Filerna ska följa det tekniska format som framgår av broschyren Teknisk beskrivning för elektronisk redovisning (SKV 269).

När du skapar en .sru-fil av den bilaga du vill överföra skapas två filer till din dator, info.sru och blanketter.sru. Vid filöverföringen måste du överföra båda filerna. Du får inte döpa om filerna efter det att de har skapats, då kommer överföringen inte att fungera. Filen blanketter.sru får inte var större än 5 Mb.

När du överfört filerna i filöverföringstjänsten får du en mottagningskvittens som intygar att Skatteverket har tagit emot och kunnat läsa in de redovisade uppgifterna. Om det finns felaktigheter i någon av filerna så redovisas dessa på mottagningskvittensen.

När en fil filöverförs hamnar uppgifterna som finns på filen direkt i Skatteverkets system, du kan inte själv se uppgifterna i någon av våra e‑tjänster.

Filöverföring
Skatteverket

Till toppen