På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Inkomstdeklaration för företag och företagare

Enskilda näringsidkare, och delägare i till exempel aktie- eller handelsbolag, ska deklarera på Inkomstdeklaration 1 senast den 5 maj 2014. Juridiska personer lämnar Inkomstdeklaration 2, 3 eller 4 vid en av fyra fastställda deklarationstidpunkter.

Inkomstdeklaration 1

Är du enskild näringsidkare eller delägare i exempelvis ett handelsbo­lag? Som enskild näringsidkare ska du redovisa resultatet från din verksamhet på bilaga NE som du bifogar med din inkomstdeklaration. Som delägare i handelsbolag redovisar du din andel på bilaga N3A som du bifogar med din inkomstdeklaration. Lämna inkomstdeklarationen senast den 5 maj.

Läs mer om deklaration 2014

Inkomstdeklaration 2, 3 och 4

För juridiska personer, alltså aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, stiftelser samt ekonomiska och ideella föreningar, är det räkenskapsåret som styr när företagets deklaration ska lämnas. Deklarationstidpunkterna påverkar även när kvarskatten ska vara inbetald och när slutskattebeskedet kommer.

Läs mer om de olika deklarationstidpunkterna för juridiska personer

Inkomstdeklaration för företag och företagare
Skatteverket

Till toppen