På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Deklarera företag

Enskilda näringsidkare och delägare i handelsbolag eller fåmansföretag ska använda Inkomstdeklaration 1. Deklarera senast den 4 maj.


Använd e-tjänsten, många uppgifter är förifyllda och du får hjälp med dina beräkningar.

Logga in till e-tjänsten

Så deklarerar du ditt företag

Enskilda näringsidkare eller delägare

De flesta bilagor du behöver finns i e-tjänsten. Du som är enskild näringsidkare ska redovisa resultat från din verksamhet på NE-bilagan, men först ska du göra ett årsbokslut.

Om du är delägare i ett handelsbolag ska du redovisa din andel på N3A-bilagan. Handelsbolaget lämnar en egen deklaration, Inkomstdeklaration 4.

Du som är delägare i ett fåmansföretag ska redovisa dina kvalificerade andelar på K10-bilagan. Företagets egen deklaration heter Inkomstdeklaration 2.

Juridiska personer

För juridiska personer är det räkenskapsåret som styr när företagets deklaration ska lämnas. Deklarationstidpunkterna påverkar även när kvarskatten ska vara inbetald och när slutskattebeskedet kommer.

Anmäla behörig person

Vet du om att du kan anmäla ett ombud, en så kallad behörig person, som kan företräda dig i vissa skattefrågor? Till exempel kan ombudet lämna din inkomstdeklaration, dina moms- och arbetsgivardeklarationer eller få åtkomst till ditt skattekonto. Anmälan gör du enkelt i e-tjänsten Anmäla behörig person.

Våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

Har du ingen e-legitimation

Skaffa e-legitimation

Inkomstdeklaration för företag och företagare
Skatteverket

Till toppen