På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Webbseminarier

Delta via dator, mobiltelefon eller surfplatta i våra webbseminarier. Du kan sitta var du vill och lyssna och du har möjlighet att ställa dina frågor via en chatt. Till vissa seminarier behöver du anmäla dig i förväg, men ditt deltagande är alltid kostnadsfritt.

För dig som nyligen registrerat en enskild firma

Var med på en direktsänd seminarieserie där vi går igenom det viktigaste du behöver veta om bokföring, moms och preliminärskatt. Vi svarar på dina frågor om skatter och avgifter och visar hur du enkelt lämnar dina uppgifter genom våra e-tjänster.

Du kan välja det avsnitt som intresserar dig mest eller vara med på alla tre. Varje webbseminarium är cirka 45 minuter långt och efteråt har du möjlighet att få svar på dina frågor i chatten.

Bokföring, intäkter och kostnader

Vilka krav ska din bokföring uppfylla? Är det en bra idé att sköta den själv? Vilka kostnader får du dra av i ditt företag? Här berättar vi om förutsättningarna för bokföring och avdragsrätten för kostnader.

Moms

Vad är det för skillnad mellan ingående och utgående moms? Hur och när ska du redovisa momsen till Skatteverket? Vad krävs för att du ska få tillbaka momsen på dina inköp? Vi har svaren och guidar dig genom momsavsnittet.

Preliminärskatt

Hur beräknas din preliminärskatt och när ska du betala den? Vad är egna uttag och beskattas de? Vi reder ut frågorna kring din skatt och visar hur du som företagare ändrar din preliminära skatt.

Anmälan

Anmäl dig genom att välja det avsnitt som du vill delta på och fylla i anmälningsformuläret. När du har anmält dig får du ett bekräftelsemail med en länk till webbseminariet. När det är dags för seminariet klickar du på länken i bekräftelsemailet för att komma in till seminariet.

Observera att din anmälan måste komma in senast 2 timmar innan respektive avsnitt börjar.

Nya webbseminarier 2017

Webbseminarierna beräknas att komma i gång i mars 2017 med flera nya ämnen. Håll gärna utkik efter mer information. Gäller både dig som har enskild firma eller är delägare i ett aktiebolag.

Kontaktperson

Mats Löventeg
mats.loventeg@skatteverket.se
010-576 06 09             

Detta krävs för att kunna delta

För att delta krävs att du har dator, mobiltelefon eller surfplatta med högtalare. Du behöver också tillgång till bredbandsuppkoppling samt en aktuell version av programvaran Adobe Flash Player.

Om du deltar via surfplatta eller mobiltelefon, rekommenderar vi att du laddar ner appen Adobe Connect. Under webbseminariet kommer du inte kunna använda din egen webbkamera eller mikrofon.

Gör så här

  1. Klicka på länken med datumet och namnet på träffen för respektive tillfälle som du vill delta på för att ansluta till seminariet.
  2. Välj Enter as a Guest, fyll i ditt namn och tryck sedan Enter room.
  3. Tryck på Request Entry (förekommer endast vid tidig anslutning).
  4. Vänta på att bli insläppt i rummet. Webbseminarierummet öppnar ca 5 minuter före utsatt tid.

Tekniska tips

Här kan du kontrollera dina datorinställningar före webbseminariet. Om du behöver kan du också uppdatera Adobe Flash Playerlänk till annan webbplats.

Tänk på

Chatten i webbseminarierna omfattas av offentlighetsprincipen. Dessutom finns det ett antal regler för vad du får och inte får skriva.

Starta företag

Du träffar föreläsare från olika myndigheter som lär dig mer om affärsidé, företagsformer, skatter, tullavgifter, företagsnamn, varumärke och hur du enklast registrerar ett företag. Informationen är indelad i fem avsnitt och du kan välja att delta i ett avsnitt eller alla fem. Du behöver inte anmäla dig i förväg och ditt deltagande är kostnadsfritt.

Affärer utomlands

Lär dig mer om import och export. Skatteverket, Tullverket, PRV och Kommerskollegium föreläser i sex avsnitt om ämnen som är viktiga att känna till när du ska börja importera eller exportera varor och tjänster. Du behöver inte anmäla dig i förväg och ditt deltagande är kostnadsfritt.

Webbseminarier
Skatteverket

Till toppen