På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Registrering och anställning

När du första gången ska betala ut ersättning för arbete ska du göra en anmälan till Skatteverket så att du blir registrerad i arbetsgivarregistret. Anmäl dig gärna elektroniskt via webbplatsen verksamt.selänk till annan webbplats. Du kan också anmäla dig genom att fylla i blanketten Företagsregistrering (SKV 4620).

När du är registrerad som arbetsgivare får du automatiskt de arbetsgivardeklarationer och den information du behöver för att redovisa och betala arbetsgivaravgifter och avdragen skatt.

Om du är privatperson

Om du är privatperson och betalar ut ersättning för arbete till en person som har A-skatt gäller i vissa fall särskilda regler. I stället för arbetsgivardeklarationer lämnar du då en förenklad arbetsgivardeklaration. Du slipper också att registrera dig som arbetsgivare och att lämna kontrolluppgifter. Mer information finns i broschyren Förenklad arbetsgivardeklaration för privata tjänster (SKV 448).

Om e-tjänster

För att göra det snabbare och enklare för dig som företagare har vi tagit fram en rad e-tjänster. (1:52 min)

Information för dig som ska anställa någon
Skatteverket

Till toppen