På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Inkomstdeklaration 2

Inkomstdeklaration 2 ska lämnas av aktiebolag och ekonomiska föreningar. I den här tjänsten kan du bara lämna deklarationens första sida. För att lämna hela deklarationen elektroniskt måste du lämna räkenskapsschemat och de skattemässiga justeringarna via filöverföringstjänsten. (Det krävs att du har möjlighet att skapa .sru-filer för att överföringen ska kunna göras i filöverföringstjänsten.)

Tjänsten är öppen för dem med räkenskapsår som slutar mellan den 1 maj och den 31 december 2016.

För bolag med räkenskapsår som slutar mellan den 1 januari och den 30 april 2017 öppnar e-tjänsten den 4 september 2017.

Observera att om ni skickat in deklarationen på pappersblanketten kan ni inte logga in e-tjänsten för att se om den har registrerats.

Logga in till e-tjänsten

Öppettider: 07-03

Om inloggningen

Mobil e-legitimation

Använd Mobilt BankID för att logga in på din dator.

Våra e-tjänster

Lär dig mer om våra smarta e-tjänster för företagare.

INK2 R och INK2 S

Observera att ni inte kan lämna Räkenskapsschemat (INK2 R) och Skattemässiga justeringar (INK2 S) via e-tjänsten. Skicka in dessa via filöverföringstjänsten eller på papper.

Ombud

Har ni någon som sköter din ekonomi? I tjänsten Ombud och behörigheter kan ni enkelt lägga till en person som ombud för att lämna era deklarationer och hantera ert skattekonto.

Inkomstdeklaration 2 (aktiebolag och ekonomiska föreningar)
Skatteverket

Till toppen