På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda vår webbplats godkänner du detta. Vad är cookies?

Jag förstår
Meny

Just nu är det svårt att ringa in sin deklaration på telefon 020-56100. Vi jobbar på att lösa problemet så snart som möjligt. 

Just nu kan det vara svårt att komma fram till Skatteverkets växel, på grund av tekniska problem.

Logotyp, till startsidan

Förenklat årsbokslut

Vill du upprätta ett förenklat årsbokslut ska du använda "Anonym inloggning" i inloggningsrutan nedan till höger. Har du redan upprättat ett årsbokslut kan du titta på det om du loggar in med din e-legitimation.

Logga in till e-tjänsten

Här kan du som bedriver enskild näringsverksamhet med en årsomsättning på högst 3 000 000 kronor upprätta ett förenklat årsbokslut. Du kan antingen använda tjänsten anonymt eller logga in med din e-legitimation. Väljer du att göra det anonymt sparas inte uppgifterna.

Om tjänsten

  • Förenklat årsbokslut ska inte lämnas in till Skatteverket.
  • Deklarerar du elektroniskt kan du hämta uppgifter från det Förenklade årsbokslutet till Balans- och resultaträkningen i bilaga NE (förutsatt att du har loggat in i tjänsten med  e-legitimation).
  • Kom ihåg att du enligt med Bokföringslagen och Bokföringsnämndens regler för Förenklat årsbokslut, måste skriva ut och skriva under ditt Förenklade årsbokslut inklusive alla underlag. Underskrift krävs på underlaget B6 Varulager för att intyga att lagerspecifikationen upptar samtliga lagertillgångar och att någon lagertillgång inte avsiktligen undantagits eller tillagts.

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

E-tjänsten Förenklat årsbokslut
Skatteverket

Till toppen