På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Förenklat årsbokslut

Här kan du som bedriver enskild näringsverksamhet med en årsomsättning på högst 3 000 000 kronor upprätta ett förenklat årsbokslut. Du kan använda tjänsten anonymt eller logga in med din e-legitimation. Loggar du in anonymt sparas inte uppgifterna. Tjänsten stängde den 23 december.  

Från och med den 17 februari 2016 är tjänsten öppen varje dag klockan 07-03.

Viktig information

    E-tjänsten är stängd och öppnar åter 17 februari 2016.

Har du problem att logga ut från e-tjänsten gör så här

    Om det inte går att logga ut från e-tjänsten prova att rensa cachen.

    Vet du inte hur du går till väga vänd dig till Teknisk Support på telefonnummer 0771-787 787 så hjälper vi dig med detta.

Logga in till e-tjänsten

Du kan antingen använda tjänsten anonymt eller logga in med din e-legitimation. Väljer du att göra det anonymt sparas inte uppgifterna.


Om tjänsten

  • Förenklat årsbokslut ska inte lämnas in till Skatteverket.
  • Deklarerar du elektroniskt kan du hämta uppgifter från det Förenklade årsbokslutet till Balans- och resultaträkningen i bilaga NE (förutsatt att du har loggat in i tjänsten med  e-legitimation).
  • Kom ihåg att du enligt med Bokföringslagen och Bokföringsnämndens regler för Förenklat årsbokslut, måste skriva ut och skriva under ditt Förenklade årsbokslut inklusive alla underlag. Underskrift krävs på underlaget B6 Varulager för att intyga att lagerspecifikationen upptar samtliga lagertillgångar och att någon lagertillgång inte avsiktligen undantagits eller tillagts.

Om e-legitimation

Med en e-legitimation kan du på ett säkert sätt legitimera dig på internet.

E-tjänsten Förenklat årsbokslut
Skatteverket

Till toppen