På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Kontrolluppgifter

Du som är arbetsgivare ska varje år lämna kontrolluppgifter om dina anställda till Skatteverket. Motsvarande gäller kreditinstitut och pensionsutbetalare. Uppgifterna visar vad du har betalat ut i lön, dragit av i skatt m.m. Du kan lämna och ändra uppgifter när som helst under året, men senast den 31 januari året efter det kalenderår de gäller.

Korrekta kontrolluppgifter är viktigt eftersom de inte bara påverkar ditt företag utan också dina anställda. Uppgifterna ligger till grund för förifyllningen av dina anställdas inkomstdeklarationer. Felaktiga kontrolluppgifter kan leda till att den pensionsgrundande inkomsten blir fel eller att avdragen skatt inte automatisk tillgodoräknas dina anställda.

I e-tjänsten Lämna kontrolluppgifter kan du välja att fylla i kontrolluppgifterna direkt på webben eller ladda upp en XML-fil. Detta ersätter de tidigare kontrolluppgiftsblanketterna som du kunde fylla i på webben.

Du kan dock inte använda e-tjänsten för uppgifter för inkomstår 2014 eller tidigare.

Kontrolluppgifter
Skatteverket

Till toppen