På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Kontrolluppgifter

Du som är arbetsgivare ska varje år lämna kontrolluppgifter om dina anställda till Skatteverket. Uppgifterna visar vad du har betalat ut i lön, dragit av i skatt m.m. Du kan lämna uppgifter när som helst under året, men senast den 31 januari året efter det kalenderår de gäller. Även kreditinstitut och pensionsutbetalare ska lämna kontrolluppgifter senast detta datum.

Korrekta kontrolluppgifter är mycket viktigt eftersom de inte bara påverkar ditt företag utan också dina anställda. Uppgifterna ligger till grund för förifyllningen av dina anställdas inkomstdeklarationer. Felaktiga kontrolluppgifter kan leda till att den pensionsgrundande inkomsten blir fel eller att avdragen skatt inte automatisk tillgodoräknas dina anställda.

Kontrolluppgifterna kan lämnas via filöverföring eller på pappersblankett.

Ny e-tjänst för inlämning av kontrolluppgifter fr.o.m. 2015

Fr.o.m. inkomståret 2015 (inlämning senast januari 2016) lanseras en ny e-tjänst. Filöverföring kommer att ske med nytt format (XML), och inlämning via datamedia (såsom USB och CD) utgår.

Om e-tjänster

För att göra det snabbare och enklare för dig som företagare har vi tagit fram en rad
e-tjänster. (1:52 min)


Kontrolluppgifter
Skatteverket

Till toppen