På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Jag förstår
Meny
Logotyp, till startsidan

Kontrolluppgifter

Kontrolluppgifter ska för varje kalenderår lämnas av bland annat arbetsgivare, kreditinstitut och pensionsutbetalare. Senast den 31 januari året efter kalenderåret ska kontrolluppgifterna ha kommit in till Skatteverket.

Korrekta kontrolluppgifter är mycket viktigt då de inte bara påverkar ditt företag utan också dina anställda. Uppgifterna ligger till grund för förtryckningen av dina anställdas inkomstdeklarationer. Felaktiga kontrolluppgifter kan leda till att den pensionsgrundande inkomsten beräknas felaktigt eller att avdragen skatt inte automatisk tillgodoräknas dina anställda.

Ny e-tjänst för inlämning av kontrolluppgifter fr.o.m. 2015

Fr.o.m. inkomståret 2015 (inlämning senast januari 2016) lanseras en ny e-tjänst. Filöverföring kommer att ske med nytt format (XML), och inlämning via datamedia (såsom USB och CD) utgår.

Kontrolluppgifterna kan lämnas via filöverföring, datamedia eller på pappersblankett.

Redovisning, inlämning och rättelse

Om du inte lämnar kontrolluppgifterna via filöverföring eller datamedia ska du skicka de ifyllda blanketterna till ditt skattekontor.

Information

Information in English

Om e-tjänster

För att göra det snabbare och enklare för dig som företagare har vi tagit fram en rad
e-tjänster. (1:52 min)


Kontrolluppgifter
Skatteverket

Till toppen