På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Att lämna punktskattedeklaration

Om ni är godkänd lagerhållare kan ni lämna punktskattedeklarationen via e-tjänsten Punktskattedeklaration på Skatteverkets webbplats. E-tjänsten är tillgänglig från den 1 juli. Den som ska skriva under och lämna punktskattedeklarationer måste ha en e-legitimation. En sådan kan ni skaffa hos er bank eller hos Telia.

Bolag och ekonomiska föreningar behöver även anmäla en behörig person som deklarationsombud. Anmäl personen som deklarationsombud via e-tjänsten som finns på Skatteverkets webbplats. När det är gjort kan den som anmälts börja använda e-tjänsten för punktskattedeklaration. Den som redan är anmäld som deklarationsombud behöver inte göra en särskild anmälan för att kunna deklarera punktskatt.

Om ni har en enskild firma och en e-legitimation kan ni använda e-tjänsten för punktskattedeklaration utan att anmäla någon behörig person. Observera att e-tjänsten för punktskattedeklaration inte är tillgänglig förrän den 1 juli, 2017.

Ni kan också lämna deklarationen på papper. Den ska då undertecknas av behörig firmatecknare och skickas till den adress som står på blanketten.

Deklarationsblanketten skickar Skatteverket ut i månaden innan deklarationen ska vara lämnad. Då kommer ni även åt deklarationen elektroniskt.

Skatteverket

Till toppen