På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Logotyp, till startsidan

Deklarera företag

Nu skickas slutskattebeskeden ut till dig som är företagare. Har du skatt att betala ska den finnas på Skatteverkets konto senast 12 december.


I e-tjänsten Skattekonto kan du se ditt saldo.

Nyhet - snabbare besked till företagare

När du har deklarerat finns det några nyheter som är bra för dig som företagare att känna till. En förändring är att många kommer få sina slutskattebesked i september i stället för i december. Nytt är också att slutskattebeskedet kommer direkt om Skatteverket fattar ett beslut om ändring i en deklaration.

Pengar tillbaka eller skatt att betala

Du som har deklarerat via Skatteverkets e-tjänst får ditt slutskattebesked i juni om du ska få pengar tillbaka och har anmält konto.

Har du skatt att betala eller inte anmält konto får du ditt slutskattebesked i september. Det gäller även dig som har deklarerat på papper.

Beslutar vi att ändra något i din deklaration så får du i stället ditt slutskattebesked tillsammans med ändringsbeslutet. Du som ska få pengar tillbaka får dem i samband med ditt slutskattebesked. Du som har skatt att betala ska göra det inom 90 dagar.

Så deklarerar du som är företagare

Du som har en enskild näringsverksamhet ska fylla i en NE-bilaga när du deklarerar. Som delägare i ett handelsbolag ska du fylla i en N3A-bilaga. Är du delägare i ett aktiebolag som betecknas som fåmansföretag ska du fylla i en K10-bilaga. Bilagan lämnar du tillsammans med din privata inkomstdeklaration. I e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 har vi skapat bilagan åt dig. Om du inte ska lämna bilagan så kan du enkelt ta bort den.

Här hittar du mer information om hur du deklarerar som enskild näringsidkare, delägare i handelsbolag eller delägare i fåmansföretag:

Enskild näringsverksamhet

Delägare i handelsbolag

Delägare i fåmansföretag

Så deklarerar du ditt företag

Hur du ska deklarera ditt företag beror bland annat på vilken företagsform det har. Om du ska  lämna in en inkomstdeklaration för ett aktiebolag gör du det enkelt med Skatteverkets e-tjänst Inkomstdeklaration 2. Ska du i stället lämna in en inkomstdeklaration för en förening eller ett handelsbolag ska du använda en deklarationsblankett.

Aktiebolag

Föreningar

Handelsbolag

När företagets inkomstdeklaration ska lämnas styrs av vilket räkenskapsår företaget har. Deklarationstidpunkterna påverkar även när kvarskatten ska vara inbetald och när slutskattebeskedet kommer.

Registrera ombud

Vet du om att du kan registrera ett ombud som kan företräda dig i vissa skattefrågor? Ombudet kan till exempel lämna din inkomstdeklaration, dina moms- och arbetsgivardeklarationer eller få åtkomst till ditt skattekonto. Du registrerar enkelt ombudet i e-tjänsten Ombud och behörigheter.

Inkomstdeklaration för företag och företagare
Skatteverket

Till toppen