På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

För närvarande har vi vissa störningar i telefonin till skatteupplysningen.

Logotyp, till startsidan

Bouppteckning

SKV 4600

Ladda ner

Utgåva 5 eller 6, utgiven oktober 2015. Antal sidor: 7

Information

Blanketterna kan du använda när du ska upprätta en bouppteckning eller tilläggsbouppteckning.  

Bilaga till bouppteckning (SKV 4600a) använder du om huvudblanketten inte räcker till för redovisning av samtliga personer som kallats till bouppteckning.

OBS!
Blankett med autosummering:
Den här blanketten använder du om du vill fylla i uppgifterna på skärmen och få hjälp med summering av tillgångar och skulder.

I blanketten, på sidorna 3 - 6, sker en automatisk summering av tillgångar och skulder. Uppdelningen i enskild egendom och egendom som ingår i sambors bodelning fungerar ej, utan måste tills vidare fyllas i manuellt. Uppgifterna i sammanställningen över tillgångar och skulder på sista sidan måste också tills vidare fyllas i manuellt.

Blankett utan autosummering:
Den här blanketten kan du skriva ut och använda om du vill fylla i uppgifterna för hand.

Vart skickar jag blanketten?

Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

För att kunna öppna filen och läsa den behöver du ett program som kan läsa pdf-filer. Behöver du installera ett program, exempelvis Adobe Reader, kan du ladda ner det från internet. Tips om pdf-dokument

Bouppteckning (SKV 4600)
Skatteverket

Till toppen